Nemocnice Na Bulovce má dnes narozeniny. Je jí 82 let.

Nemocnice Na Bulovce je tu pro každého už 82 let. Po celou tu dobu se snaží, slovy jednoho ze zakladatelů nemocnice MUDr. Ladislava procházky, o „práci dobře vykonanou, ve prospěch obyvatelstva i – obce pražské.“  

Popřejme nemocnici, pacientům i zaměstnancům, aby Bulovka i v dalších letech patřila mezi špičková zdravotnická zařízení v České republice poskytující vysoce specializovanou lékařskou i ošetřovatelskou péči. Aby si udržela odbornou úroveň a nabízela svým klientům stále větší komfort až už v rámci svého odborného zaměření, nebo při poskytování nezdravotnických služeb.
 
A pokud se chcete podívat, jak to vypadalo před 82 lety, kdy Bulovka s kapacitou 765 lůžek byla vnímána jako nejmodernější zdravotnické zařízení v republice a po svém dobudování byly některé části nemocnice dávány za vzor mnoha podobným zařízením na celém světě, nasedněte do stroje času a projděte se Nemocnicí Na Bulovce v roce 1931 http://pinterest.com/bulovka/historie/ .
 
A pokud máte opravdu rádi historii, prolistujte si program pro stavbu Jubilejní nemocnice král. hlav. města Prahy z r. 1910. Jde o obsáhlý a velmi účelně sestavený program pro stavbu "Jubilejní nemocnice král. hlav. města Prahy", založené na oslavu osmdesátých narozenin Jeho Veličenstva císaře a krále Františka Josefa 1., usnesením sboru obecních starších ze dne 18. srpna 1910, vypracoval pan městský fysik MUDr. Lad. Procházka. A je to vlastně prazáklad pro pozdější výstavbu Nemocnice Na Bulovce http://www.slideshare.net/Bulovka/sken-projekt-bulovka1910 .
 
Oslava narozenin Nemocnice na Bulovce proběhne dnes odpoledne sportem a to turnajem smíšených družstev v plážovém volejbalu „O pohár ředitele Nemocnice Na Bulovce“. V areálu Na Korábě se sejde 27 týmů.