Ze střechy OC Šestka se rozletíte do celého světa

Rájem pro profesionální i amatérské fotografy letadel, milovníky těchto strojů a samozřejmě tisíce dětí fascinovaných vzlétajícími i přistávajícími letadly se na několik týdnů stane Obchodní centrum Šestka. I kvůli opravě hlavní runwaye bude využívána vedlejší dráha Letiště Václava Havla Praha, která se nachází v blízkosti Šestky, jež tak bude ideálním místem pro pozorování letadel během hlavní turistické sezóny – a samozřejmě k tomu poskytne potřebné zázemí, vybavení a zajistí i doprovodný program. Pokud tedy obdivujete tyto jedinečné dopravní prostředky, vyrazte mezi 7. červnem a 31. červencem do OC Šestka!

Akce Na letadla zblízka pořádaná ve spolupráci s Letištěm Praha a Českými aeroliniemi má na Šestce už tříletou tradici a u návštěvníků se těší stále větší oblibě. V průběhu projektu Na letadla z blízka budou z Prahy létat letadla 50 leteckých společností do 110 destinací v 41 zemích světa. Časy odletů a příletů bude možno sledovat na www.prg.aero či www.oc-sestka.cz. Chybět nebude ani druhý největší dopravní letoun světa: Boeing 747 Jumbo Jet a zástupci letky Korean Air, Delta Air Lines či Emirates. Letadla v provozu doplní výstava úchvatných historických modelů přímo v prostorách Šestky. Bližší informace na www.oc-sestka.cz.
 
Šestka nabídne na střeše obchodního centra zájemcům dalekohledy a také služby studentů SOŠ civilního letectví, které jim zodpoví dotazy ohledně letového provozu na Letišti Václava Havla i ohledně strojů, které budou pozorovat. Na střeše bude i velký stan poskytující občerstvení a také úkryt pro případ nepříznivého počasí.
 
Ve znamení letadel ale po dva letní měsíce bude celá Šestka. V jejích prostorách budou vystaveny informační tabule, modely letadel, uniformy letištních profesí zapůjčené Letištěm Praha nebo stejnokroje posádky letadel Českých aerolinií. Nebude chybět ani letecký simulátor a mnoho dalších zajímavostí.
 
Těšit se můžete i na tradiční soutěže o exkurze do zázemí Letiště Václava Havla Praha či ceny s leteckou tématikou. Zvláštní program a soutěže budou připraveny jak pro děti, které navštíví obchodní centrum, tak pro žáky místních školek a škol. I dospělí se budou moci opět na chvilku vrátit do dětství při sobotních turnajích v házení papírových vlaštovek. Chcete-li zjistit, jakým letadlem poletíte na vaši příští dovolenou, vezměte celou rodinu a vydejte se společně do OC Šestka Na letadla zblízka!
 
Bližší informace na www.oc-sestka.cz.