I přes nepřízeň počasí se lidé na koncertu Bon Jovi bavili

I přes neustálý déšť, který provázel pondělní koncert skupiny Bon Jovi na fotbalovém stadionu v pražském Edenu, se většina přítomných při jejich poprockové show bavila. Diváci nadšeně aplaudovali starším hitům i ukázkám z aktuálního alba What About Now. Podle odhadu přítomných novinářů sledovalo více než dvouhodinové vystoupení přibližně 15.000 posluchačů.

Hodinu před příchodem hvězd se na pódiu, kterému dominovala modrá maska gigantické americké limuzíny, představili předskokani Support Lesbiens. Oblíbená tuzemská kapela již v novém složení kromě výběru svých nejznámějších skladeb uvedla i singlovou novinku Changes.
 
Bon Jovi před natěšený dav dorazili krátce po 19:00 a své vystoupení zahájili novou skladbou skladbou That's What the Water Made Me. Hned po ní nasadili jeden ze svých největších hitů You Give Love a Bad Name z úspěšného alba Slippery When Wet. Zpěvák a lídr kapely Jon Bon Jovi, který oslavil letos 51. narozeniny, si od začátku koncertu získal publikum na svoji stranu a nedalo mu příliš práce fanoušky roztleskat a rozezpívat melodickými refrény písní jako Raise Your Hands, It's My Life nebo Keep the Faith. S potěšením také okomentoval choreografii vytvořenou po vzoru fotbalových fanoušků na boční tribuně, která znázornila červené srdce v bílém poli. Z letošního alba ještě zazněly skladby Because We Can a titulní What About Now.
 
Poprockové písně Bon Jovi doprovázela efektní videoprojekce na scéně, kterou vedle masky vozu tvořilo přes šest desítek menších a tři obří obrazovky. Základní část koncertu zakončil další starší hit Bad Medicine, ale publikum si navzdory dešti a chladu vytleskalo dva přídavky. Během nich se mimo jiné dočkalo známých melodií Wanted Dead or Alive a Livin' on a Prayer.
 
Bon Jovi vznikli v roce 1983 v New Jersey. Do začátku právě probíhajícího turné Because We Can: The Tour odehráli přes 2700 koncertů, které shlédlo 35 milionů diváků. Vydali dvanáct alb, od kterých prodali 125 milionů kopií. V Praze skupina koncertovala v září 1992 na Strahovském stadionu na společném benefičním koncertu se skupinou Little Angels a zpěvákem Billy Idolem. I tehdy vystoupení provázela nepřízeň počasí, sledovalo ho zhruba 25.000 diváků.
 
zdroj: ČTK